4 sfaturi pentru a preveni și trata bolile gingivale în Brașov

Categorii

Arhivă

4 sfaturi pentru a preveni și trata bolile gingivale în Brașov

Parodontoză Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

08/09/2022

Îngrijirea sănătății orale în ansamblu implică efortul colectiv al dumneavoastră și al dentistului dumneavoastră. Deși există câteva măsuri preventive pe care le puteți lua singur pentru a preveni bolile gingivale, veți avea inevitabil nevoie de ajutorul stomatologului pentru a le preveni și trata eficient. Vă invităm să descoperiți în acest articol 4 sfaturi pentru a preveni și trata bolile gingivale în Brașov!

4 sfaturi pentru a preveni și trata bolile gingivale în Brașov

Prevenirea problemelor gingivale începe de la domiciliul dumneavoastră. Vizitarea regulată a dentistului vă va ajuta însă să vă asigurați că veți avea un zâmbet sănătos și peste 30 de ani.

A ști cum să ai grijă de dinții tăi va contribui în mare măsură la prevenirea bolilor gingivale. Iată 4 sfaturi despre cum poți preveni și trata bolile gingiilor!

Curățarea de rutină a dinților


Bolile gingivale sunt de obicei nedureroase și progresează foarte lent. Nu veți observa imediat că aveți o problemă dentară în stadiile incipiente ale bolii. Odată ce o boală dentară devine vizibilă și evidentă, aceasta este deja în stadii avansate, ceea ce poate fi dificil de tratat.

Periajul și folosirea aței dentare în mod regulat va ajuta la prevenirea formării plăcii și la minimizarea riscului de apariție a bolii parodontale. Cea mai bună practică în curățarea dinților este să îi periați timp de 2 minute cel puțin de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor. De asemenea, ar trebui să folosiți ața dentară pentru a îndepărta placa bacteriană din locurile greu accesibile din gură, pe lângă spălarea dinților.

Controale stomatologice regulate


În timp ce îngrijirea orală adecvată ar trebui să înceapă întotdeauna la domiciliu, ar trebui să faceți vizite regulate medicului dentist. Astfel veți obține o curățare profesională a danturii și vor fi detectate semnele precoce ale bolilor gingiilor.

Te invităm la un consult stomatologic de rutină în Brașov la One Dent Clinic!

Dentiștii folosesc echipamente care sunt mult mai eficiente în îndepărtarea tartrului și a bacteriilor care cauzează bolile gingiilor decât simpla periere. Controalele stomatologice efectuate în mod regulat vă permit să vă monitorizați starea sănătății orale. Așa puteți să preveniți orice fel de probleme dentare înainte de a se agrava. De asemenea, medicul dentist vă poate crea un program de îngrijire orală pe care îl puteți urma acasă.

Atenție sporită la igiena orală când aveți lucrări dentare


Lucrările dentare sunt dispozitive care ajută pacienții să restaureze sau să repare estetica și funcția naturală a dinților. Aici se includ protezele dentare, coroanele, punție, implanturile și aparatele dentare. Aceste lucrări sunt de obicei realizate din materiale durabile, cum ar fi ceramica și metalul. Totuși, ele trebuie, de asemenea, să facă parte din întreținerea obișnuită a îngrijirii bucale.

Curățarea și îngrijirea acestor lucrări dentare vă va permite să le utilizați mai mult timp fără a fi nevoie să le înlocuiți. De exemplu, protezele dentare vor rezista mult timp dacă sunt curățate corespunzător folosind soluții de curățare a protezelor dentare.

Aveți grijă la gura uscată


A avea gura uscată este de obicei un indiciu că ceva nu este în regulă în gură. O gură uscată crește riscul de gingivite, carii și alte boli ale gingiilor. În afară de aceste situații, pacienții care folosesc proteze dentare vor constata că le este greu să o poarte atunci când au gura uscată.

Simțiți simptomele de uscăciune a gurii? Aveți o senzație lipicioasă în gură, sete frecventă, limbă uscată și respirație urât mirositoare? Cel mai bine este să programați imediat o vizită la medicul dentist pentru a evita complicații ulterioare.

Tratament accesibil și eficient pentru bolile gingivale în Brașov


Cel mai bun mod de a vă îngriji dinții este să găsiți un partener care vă va ajuta să obțineți o sănătate orală optimă. Clinica dentară One Dent din Brașov este cea mai de încredere. Oferim servicii stomatologice la prețuri accesibile și de calitate în Brașov.

Te vom ajuta să ai grijă de dinții tăi cu soluțiile noastre dentare pentru întreaga familie. Personalul nostru vă va asculta îngrijorările cu atenție și răbdare. Vă vom ajuta la fiecare pas pe drumul către un zâmbet sănătos și frumos.

Ai nevoie de tratament pentru bolile gingivale în Brașov? Programează-te la consultație chiar astăzi!

➡Vă așteptăm la cea mai căutată clinică stomatologică din Brașov pentru servicii de o calitate inegalabilă, tehnologii moderne și medici stomatologi de top! Contactați-ne chiar astăzi pentru programări la ONEDENT Clinic!

👉Clinica OneDent Brașov – Vă așteptăm și cu plata în rate, pentru orice intervenție

☎️ Telefon: 0731 368 366

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

📍Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Diferența o faci zâmbind! 😁