Este balsamul de buze bun pentru sănătatea orală?

Categorii

Arhivă

Este balsamul de buze bun pentru sănătatea orală?

Estetică dentară Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

15/09/2022

Știm cu toții că este important să folosim creme de protecție solară pentru a ne proteja pielea de efectele nocive ale soarelui. Câți dintre noi se găndesc însă la importanța protejării buzelor? Balsamul de buze ne protejează de soarele nociv? Este bun balsamul de buze pentru sănătatea orală? Aflăm de la dr. Oana Tălmaciu, fondatoarea clinicilor stomatologice OneDent din Iași și Brașov!

Este balsamul de buze bun pentru sănătatea orală?

Buzele tale sunt la fel de sensibile la razele soarelui ca și pielea ta. În calitate de stomatolog în Iași, văd frecvent pacienți cu pete uscate și descuamate pe buzele inferioare care nu se ameliorează rapid după tratamentul cu balsam de buze sau unguente farmaceutice.

Atunci când aceste descuamări sunt cauzate de soare, vorbim despre o afecțiune precanceroasă comună cunoscută drept keratoză actinică. Unii oameni cred că provoacă formarea acestei cruste mușcându-și în mod frecvente buzele. Totuși, de obicei, soarele a cauzat formarea crustei și o persoană reacționează la formarea crustei mușcându-și buzele.

Keratoza actinică se va rezolva cel mai adesea și va reveni la normal dacă aveți grijă de buze. Doar rareori evoluează la o afecțiune mai gravă numită carcinom cu celule scuamoase, care este a doua cea mai frecventă formă de cancer de piele. Dacă aveți o astfel de crustă pe buze care nu se îmbunătățește după administrarea de balsam de buze și creme hidratante din farmacie, îți recomand să consulți cât mai repede un dermatolog.

Concluzia mea? Indiferent dacă lucrezi în aer liber sau pur și simplu îți place să petreci timp afară, purtarea balsamului de buze este importantă pentru a proteja țesutul delicat de pe buze. DA, balsamul de buze este sănătos și chiar indicat pentru sănătatea orală, atât timp cât folosești unul din farmacie!

Ce fel de balsam de buze ar trebui să folosesc?

În primul rând, balsamul de buze, ca și crema de față, crema de soare ori șamponul, ar trebui cumpărate din farmacii, nu de la diverse chioșcuri. Astfel, veți cumpăra produse verificate și testate, aprobate de instituțiile sanitare, păstrate în condiții adecvate și în termen de valabilitate.


Este important să folosiți un balsam de buze cu un SPF (factor de protecție solară) de 15 sau mai mare. Există două tipuri diferite de raze ultraviolete împotriva cărora trebuie să ne protejăm. Asigură-te că balsamul tău specifică că are o protecție solară cu spectru larg sau că protejează atât împotriva razelor ultraviolete A (UVA) cât și a ultravioletei B (UVB). Razele UVA sunt mai dăunătoare, deoarece pătrund în straturile mai profunde ale pielii. Razele UVB atacă straturile de suprafață ale pielii.

Dacă nu v-ați verificat balsamul de buze în ultima vreme, ar trebui să citiți ingredientele active. Există șanse mari ca buzele tale să nu primească protecția solară pe care o merită. Balsamurile de buze cu ecrane solare cu spectru larg sunt ușor de găsit online sau în farmacii la o varietate de prețuri. Balsamurile de buze care conțin oxid de zinc au un preț rezonabil și protejează atât împotriva razelor UVA, cât și a celor UVB. Unele balsamuri pot fi mai scumpe pentru că au mai mult de un ingredient activ, dar pot fi și mai eficiente în protejarea buzelor.

cosmetica dentară Iasi
Cosmetică dentară Iași

Este rujul un substitut pentru balsamul de buze?


Nici un ruj nu este egal cu balsamul de buze. Dacă vă îndreptați către un eveniment special în aer liber și intenționați să purtați ruj, asigurați-vă că aplicați balsam de buze înainte de produsele cosmetice pentru a oferi o bază de protecție. De ce? Deoarece razele soarelui pot pătrunde direct prin produsele cosmetice și vă pot dăuna buzelor.

Balsamul de buze trebuie aplicat cu o jumătate de oră înainte de a ieși în aer liber. Astfel, are timp să pătrundă în țesut. De asemenea, trebuie reaplicat la fiecare oră. Balsamul de buze este, de asemenea, important dacă participați la sporturi în aer liber: ciclism, fotbal, alergare etc.

Ține minte! La fel cum pielea ta are nevoie de protecție solară pentru protecție, și buzele tale au nevoie de protecție! Alege un balsam de buze adecvat!

Îți stăm la dispoziție pentru mai multe întrebări de cosmetică dentară. Programează-te oricând la clinicile OneDent Iași și OneDent Brașov la datele de contact de mai jos!

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite!

Diferența o faci zâmbind! 

😁