Estetică dentară Iași și Brașov

Piercingurile în cavitatea bucală – ce probleme dentare ridică?

piercingurile in gura

De-a lungul anilor, piercingurile în cavitatea bucală au devenit o modă popular atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor. Deși pot părea un plus de stil pentru aspectul tău general, piercingurile orale au multe riscuri. Ele au un mare potenţial de a-ți crea probleme de sănătate orală și nu numai pe termen lung. Citiți mai departe pentru a afla despre problemele dentare asociate cu piercingurile orale!

Complicațiile provocate de piercinguri în cavitatea bucală


Deși puteți considera piercingurile orale elegante sau atractive, rețineți că ele necesită îngrijire și o rutină de igienă riguroasă pentru a le menține sănătoase. Iată câteva posibile complicații ale piercingurilor montate în cavitatea bucală(pe buze, în obraji, în limbă, pe dinți):

Ciobirea și fracturarea dinților

Metalul unui piercing pe buză sau limbă vă poate crăpa sau rupe dintele, ceea ce poate expune un nerv și poate duce la necesitatea unui tratament de canal radicular sau a altor lucrări dentare. Deși un dinte crăpat sau rupt poate fi reparat, rețineți că orice lucru creat de om reprezintă un compromis sever asupra structurii originale a dintelui. Materialele folosite pentru repararea dinților nu sunt la fel de rezistente ca dinții naturali și vor trebui înlocuite pe parcursul întregii vieți. În general, cel mai bine este să vă mențineți dinții naturali sănătoși cât mai mult timp posibil și puteți face acest lucru evitând piercingul în buze sau limbă.


Reacție alergică

Multe piercinguri pentru limbă sunt făcute cu nichel, la care mulți oameni constată că sunt alergici. Din păcate, modul în care mulți descoperă această alergie este prin a avea o reacție alergică la piercing după ce este plasat.


Potențial de a înghiți părți

Este posibil să înghiți o parte dintr-un piercing care se desface sau se rupe în timp.


Infecţie

Cavitatea bucală este plină de milioane de bacterii. Când vă străpungeți limba, riscul de infecție este mare, deoarece piercingul este expus în mod constant la acele bacterii. În plus, o afecțiune numită endocardită poate apărea atunci când fluxul sanguin este expus bacteriilor și poate provoca complicații severe.


Schimbări de vorbire și de mestecat

Poate fi mai dificil să vorbești sau să mesteci în mod normal după montarea unui piercing în cavitatea bucală. Poți crede că acest lucru s-ar putea îmbunătăți în timp cu antrenament, dar nu este așa.


Umflare imediată

Corpurile fiecăruia reacționează diferit la piercingurile din cavitatea bucală. Dacă aveți o umflare extremă a limbii, aceasta poate bloca căile respiratorii și poate îngreuna respirația pentru o perioadă lungă de timp.


Limbă despicată/limbă bifidă

În unele cazuri, un piercing oral va împărți limba în jumătate, provocând o despicătură pe lungime. Aspectul va fi similar cu limba unui șarpe.


Traumatism gingival

Acest lucru este mai frecvent la piercingul buzelor, deoarece piercingul poate intra în contact cu gingiile și poate provoca zgârieturi, tăieturi sau alte traumatisme care pot duce la infecție.

piercinguri orale probleme

Se poate elimina un piercing oral?


Dacă eliminați un piercing oral, există șansa ca gaura să nu se vindece. Veți rămâne cu o lacerație pe limbă pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru este valabil și pentru piercingurile pentru buze. Dacă gaura nu se vindecă, deschiderea poate fi expusă la bacterii în mod constant. Acest fapt poate duce la o infecție, contractarea unui virus, hepatită sau infecție sistemică. De asemenea, va trebui să trăiești cu o sursă constantă de iritare atunci când mănânci, bei sau te speli pe dinți.

Dacă decideți să vă faceți un piercing în cavitatea bucală, este important să mențineți o rutină zilnică de igienă orală: periaj de două ori pe zi; folosirea aței dentare o dată pe zi; monitorizarea piercing-ului pentru orice modificări ale aspectului și simțului.

Adresați-vă dentistului pentru mai multe informații despre problemele potențiale ale piercingurilor orale. Luați în considerare dacă merită riscul de infecție, traumatisme dentare și multe altele.

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite!

Diferența o faci zâmbind! 

😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *