Boala gingivală cauzează cancer?

Categorii

Arhivă

Boala gingivală cauzează cancer?

Parodontoză Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

21/07/2022

Lumea începe să înțeleagă, în final, faptul că trebuie să avem grijă de gura noastră. Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea întregului organism. Totuși, trebuie să învățăm să avem grijă nu doar de dinți, ci și de gingii! Boala gingivală a fost pusă în legătură în numeroase studii cu boli precum diabetul, bolile cardiace, atacul cerebral, Alzheimer și chiar cancer. Boala gingivală cauzează cancer? Află din acest articol marca OneDent Clinic!

Legătura dintre boala gingivală și cancer

Multe studii recente au pus în legătură boala gingivală cu apariția unor forme de cancer: cancer al esofagului, cancer de plămâni, cancer de vezică urinară, melanom, cancer de sân, cancer pancreatic, cancer pulmonar, cancer colorectal. Bacteriile care cauzează parodontoza și bolile gingivale netratate au fost punctul comun al unui număr izbitor de mare de cazuri de cancer.

Totuși, comunitatea medicală internațională nu a dat un verdict clar care să lege cancerul de bolile gingivale. În lipsa acestui verdict, ce putem face? Putem preveni cancerul și putem lua în considerare că există posibilitatea acestei legături între boala gingivală și cancer. Cum anume ne putem proteja? Având grijă de sănătatea noastră orală; tratându-ne bolile gingivale incipiente sau avansate; renunțând la fumat; mâncând sănătos; având activitate fizică; reducând alcoolul. Toate acestea scad drastic riscul de a dezvolta cancer.

parodontoza iasi

Prevenirea bolilor gingivale

Cum putem preveni boala gingivală și, în consecință, apariția bolilor mai grave? Iată câteva recomandări de la Dr. Oana Tălmaciu de la OneDent Clinic:

  • Spală-te pe dinți de două ori pe zi.
  • Folosește zilnic ața dentară.
  • Clătește gura zilnic cu apă de gură.
  • Mestecă gumă fără zahăr între mese.
  • Mergi regulat de două ori pe an la un consult stomatologic.

Pe măsură ce studiile identifică tot mai multe legături între boala gingivală și alte boli din corp, trebuie să conștientizezi importanța crescută a îngrijirii orale. Indiferent că ești conștient și îți îngrijești gura în mod adecvat sau ai cam neglijat acest aspect în ultima vreme, respectă cele de mai sus începând chiar de astăzi!

Te așteptăm oricând, cu drag, pentru un consult de rutină și o analiză a stării tale de sănătate orală!

top 3 clinici dentare Iasi

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ Telefon: 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁