Implant dentar sau proteză?

Categorii

Arhivă

Implant dentar sau proteză?

Implanturi dentare Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

26/07/2022

Potrivit estimărilor la nivel național, aproximativ 70% dintre românii cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au lipsă un dinte din cauza bolii gingiilor, a fracturilor dentare, a cariilor dentare sau a unui accident. Dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni cărora le lipsește un dinte (sau le lipsesc mai mulți) și vă gândiți să rezolvați această problemă, două dintre cele mai eficiente opțiuni sunt implanturile dentare sau protezele dentare. Ce alegi? Implant dentar sau proteză? Află argumente din acest articol marca OneDent Clinic!

Implant dentar sau proteză?

Haideți să le analizăm pe fiecare în parte și să aflăm ce este mai potrivit pentru tine:

Implanturi dentare

Acestea sunt înlocuiri dentare definitive care arată, se simt și funcționează ca dinții adevărați. Persoanele cu implanturi dentare pot mânca și pot zâmbi fără jenă sau disconfort. Odată fixat, implantul nu poate cădea. Nu poate fi îndepărtat fără aplicarea unei forțe considerabile.

Argumente Pro pentru implant dentar

Implanturile dentare durează mai mult în timp, peste ani, decât protezele dentare și necesită mai puține vizite la dentist. Sunt mai ușor de întreținut. Arată ca dinții naturali. Vă puteți angaja în mestecare viguroasă fără teama că vă vor cădea dinții.

Argumente Contra pentru implant dentar

Implanturile dentare sunt mai scumpe decât protezele dentare. De asemenea, ele nu sunt ideale pentru persoanele cu maxilare nesănătoase ori slabe.

Ai nevoie de implant dentar în Iași sau Brașov? Te poți programa urgent la OneDent Clinic!

proteza dentara Brasov

Proteza dentară

Protezele dentare sunt seturi complete (sau parțiale) de înlocuire temporară a dinților. Ele pot fi îndepărtate sau purtate după bunul plac și sunt ideale pentru persoanele cărora le lipsesc seturi consecutive de dinți, mai degrabă decât unul sau doi izolați.

Argumente Pro pentru proteza dentară

Protezele dentare sunt mai accesibile în termeni de cost decât implanturile dentare. Ele funcționează bine pentru persoanele cu maxilare slabe. Dacă se simt inconfortabil, purtătorul le poate îndepărta oricând.

Argumente Contra pentru proteza dentară

Acestea necesită mai multă întreținere, ceea ce înseamnă mai multe vizite la dentist. Protezele dentare nepotrivite sau realizate prost pot duce la infecție sau carii dentare. Ele pot aluneca sau se pot rupe în timpul unei activități riguroase de mestecat. Nu veți putea mesteca orice.


Acestea sunt, în linii mari, principalele argumente pentru una sau cealaltă dintre cele două variante. Această comparație este orientată spre a facilita alegerea între implanturi dentare și proteze dentare. Este însă recomandabil să consultați un stomatolog înainte de a lua decizia finală. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la clinicile OneDent din județele Iași și Brașov.

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ Telefon: 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁