Cât de sigură și eficientă este albirea dinților acasă?

Categorii

Arhivă

Cât de sigură și eficientă este albirea dinților acasă?

Estetică dentară Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

08/07/2022

Mai mult ca oricând, lumea își dorește acum să arate bine. Atât în pozele de pe Social Media, cât și în realitate. De aceea, și metodele de albirea dinților acasă s-au înmulțit. Cât de sigură și eficientă este însă albirea dinților acasă? Ne spune dr. Oana Tălmaciu de la Clinicile OneDent!

Albirea dinților acasă

Un zâmbet frumos îți dă încredere în tine. Însă la ce preț? Și cu ce consecințe? Aflăm de la dr. Oana Tălmaciu. Citește în continuare despre metodele de albirea dinților acasă și vezi cât de sigure și eficiente sunt ele!

Metode de albirea dinților acasă

Iată care sunt cele mai populare metode de albirea dinților acasă și efectul lor asupra sănătății tale:

albirea dintilor cu bicarbonat
Cât costă albirea dinților în Brașov?

1. Albirea dinților cu cărbune

Această metodă pare să fie noul trend pentru albirea dinților acasă. De cele mai multe ori, oamenii folosesc pasta de dinți cu cărbune sperând că vor obține rezultate bune și rapide de albire.

Ei bine, aceste paste de dinți încep să fie interzise la nivel internațional și nu primesc aprobările de sănătate necesare. De ce? Pentru că acel cărbune este abraziv și efectiv îți distruge smalțul dinților.

Dacă vrei neapărat să folosești o astfel de pastă de dinți, asigură-te că granulația este extrem de fină și nu o folosi mai mult de o dată pe lună. În niciun caz zilnic!

2. Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu

Efectul va fi același ca și în cazul cărbunelui: substanța abrazivă va curăța dinții de reziduurile microscopice care pătează, însă va zgâria și va ataca smalțul dinților. Nici această metodă nu este recomandabilă mai mult de o dată pe lună și atunci folosind o granulație extrem de fină.

3. Ulei ținut în gură

O metodă mai nouă de albirea dinților acasă de care am aflat și noi recent de la un pacient este uleiul de cocos sau de susan ținut 15-20 minute în gură zilnic. Ei bine, nici măcar nu s-au făcut vreodată studii pe această metodă de albire a dinților.

După părerea noastră, uleiul ținut în gură nu are ce rău să îți facă. Probabil că ajută în prevenirea gingivitei și a respirației urât mirositoare. Însă această metodă sigur-sigur nu te va ajuta să îți albești dinții în mod real! Este un mit, bineînțeles.

albirea dintilor forum
Albirea dinților Iași

Sfaturi pentru albirea dinților acasă în mod eficient și sănătos

Dacă chiar vrei dinți mai albi obținuți acasă, fără să treci pe la dentist, sfaturile noastre pentru o albire corectă și sănătoasă sunt următoarele:

  • Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi, câte două minute. În timp, vor dispărea petele de pe dinți și, în plus, previi cariile, tartrul și placa bacteriană.
  • Folosește ața dentară cel puțin o dată pe zi pentru a curăța spațiile interdentare.
  • Limitează consumul de substanțe care îngălbenesc dinții: țigări, cafea, ceai, vin roșu, sucuri, fructe de pădure etc.
  • Alege paste de dinți cu efect de albire (fără cărbune) cu cât mai mult fluor în componență.

Albire dentară profesională în Iași și Brașov

Dacă vrei rezultate sigure, eficiente, durabile, rapide și la un preț foarte prietenos, dr. Oana Tălmaciu te invită la Clinicile OneDent Iași și OneDent Brașov pentru albire dentară profesională!

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁