Cât de comună este problema gingiilor care sângerează?

Categorii

Arhivă

Cât de comună este problema gingiilor care sângerează?

Stomatologie preventivă Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

15/08/2022

Cât de comună este problema gingiilor care sângerează? Ce se poate face dacă și tu suferi de această afecțiune? Află din acest articol marca OneDent!

Este normal să aveți gingii care sângerează?

Sângerarea gingiilor este o problemă frecventă. Însă nu, nu este normal să se întâmple asta. Gingiile nu trebuie să sângereze. Cu toate acestea, adesea o fac. Incredibil, este mai probabil să aveți probleme cu gingiile decât să nu aveți: peste 50% dintre adulții din România au prezentat semne moderate de boli ale gingiilor, conform ultimului studiu privind sănătatea dentară.

Având în vedere prevalența bolii gingiilor, a cărei caracteristică cheie este sângerarea gingiilor, este ușor să presupunem că acest simptom este normal. Dacă atât de mulți oameni au această afecțiune, cu siguranță nu poate fi atât de rău, nu-i așa?

Din păcate, nu funcționează așa, mai ales când vine vorba de sănătatea ta. Gingiile care sângerează sunt o problemă reală, chiar dacă majoritatea oamenilor suferă din această cauză.

Sângerarea gingiilor nu este normală – aceasta este o problemă!


Sângerarea gingiilor este un semn al unei probleme dentare. În același timp, pentru majoritatea oamenilor nu este o problemă serioasă.

În majoritatea cazurilor, sângerarea gingiilor va fi un semn al gingivitei, o afecțiune despre care s-ar putea să fi auzit. Gingivita apare atunci când placa care înconjoară dinții nu este îndepărtată corespunzător. Milioanele de bacterii din această placă provoaca iritații, umflarea gingiilor și sângerări. Halitoza sau respirația urât mirositoare este un efect secundar nedorit al acumulării acestei plăci.

Gingivită vs. Parodontită


Gingivita este ușor de tratat. Este necesară o curățare temeinică a dinților și sub gingii. Acest lucru va reduce umflarea și poate opri sângerarea gingiilor. Dacă igiena dentară este menținută la intervalele prescrise de dentistul dumneavoastră, nu există niciun motiv pentru care gingivita va reveni.

Sângerarea gingiilor poate fi, de asemenea, un semn al parodontitei (boala gingiilor). Aceasta ar putea fi rezultatul unei gingivite pe termen lung, lăsată netratată. Parodontita este, în esență, o versiune mult mai severă a gingivitei, prin care se produc leziuni pe termen lung. Bacteriile provoacă distrugerea țesutului osos și gingival. Lăsat necontrolat, acest lucru poate duce la slăbirea dinților și chiar la pierderea lor definitivă.

Daunele potențiale cauzate de parodontită ar trebui să vă spună că merită să verificați gingiile care sângerează la dentist. La urma urmei, gingiile umflate, sângerarea și respirația urât mirositoare trebuie tratate, chiar dacă este „doar” gingivită și deteriorarea pe termen lung nu este încă o problemă.
Ca și în cazul gingivitei, este necesară o bună igienă dentară pentru a evita sângerarea gingiilor pe viitor.

Problema gingiilor care sângerează nu se va rezolva de la sine!

Dacă suferiți de sângerarea gingiilor, este indicat să mergeți la un control stomatologic, fie și doar pentru a exclude problema mai gravă a parodontozei.

Renunțarea la fumat îmbunătățește foarte mult igiena orală și previne reapariția problemelor gingivale.

La clinicile OneDent, avem o experiență de zeci de ani și dorința de a pune întotdeauna nevoile pacienților pe primul loc. Dacă sunteți în căutarea unui dentist în Iași sau Brașov, vă invităm să luați legătura cu noi la numerele de telefon de mai jos. Indiferent pe cine alegeți ca medic stomatolog, vă rugăm să verificați acele gingii care sângerează!

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ Telefon: 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁