Totul despre chirurgia dentară

Categorii

Arhivă

Totul despre chirurgia dentară

Urgențe stomatologice Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

06/06/2022

Oamenii se tem de medicii dentiști și de intervențiile pe care trebuie să le realizeze la nivelul bucal. Acest lucru nu are, din fericire, nici un fel de impact negativ asupra venirii pacienților la cabinet. Spunem acest lucru cu mândrie. Măsurile pe care le-am luat noi în vederea informării pacienților asupra ceea ce presupun intervențiile pe care le realizăm au dat roade. Suntem mândri să vedem că pacienții noștri ne citesc articolele. Mai mult, chiar înțeleg importanța și necesitatea tuturor procedurilor pe care le realizăm. Din acest motiv, astăzi dorim să vă explicăm tot ceea ce trebuie să știți despre chirurgia dentară.

Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară este, practic, orice intervenție ce trebuie realizată asupra cavității bucale a unui pacient. Poate presupune intervenția și repararea dinților; a țesuturilor moi ale gingiei și ale cerului gurii ori a oaselor maxilare printr-o intervenție chirurgicală.

Ideea de ”operație în gură” înspăimântă și pe cei mai curajoși dintre curajoși. Totuși, aceste intervenții nu pot fi evitate. De ce? Pentru că, dacă sunt lăsate netratate, afecțiunile respective pot evolua într-atât încât să afecteze atât mâncatul, cât și respiratul.

Vestea bună este că latura medicală a vieții din România evoluează constant. În ultimii ani am observat un bum în ceea ce privește apariției unei diversități de tehnici stomatologice. De asemenea, am observat o evoluție și în ceea ce privește calitatea și eficiența aparatelor utilizate în cabinete stomatologice. Aceași lucru este valabil și în laboratoarele stomatologice. Cabinetul stomatologic cu cea mai modernă tehnologie din Iași este OneDent.

cabinet stomatologic modern Iasi

Tipuri de chirurgie dentară

Chirurgia dentară nu se limitează la un singur tip de chirurgie. Există trei mari probleme la nivelul sănătății cavității bucale care necesită intervenții chirurgicale și, în cele ce urmează, vă vom explica exact care sunt cele trei categorii și ce presupune fiecare.

1. Extracții dentare

Cel mai comun tip de chirurgie dentară este cel legat de extracțiile dentare. În această categorie se numără atât extracțiile dinților cu o singură rădăcină dentară, cât și extracțiile dinților cu rădăcini dentare multiple. Un medic stomatolog nu va extrage niciodată un dinte ce poate fi salvat. Extracțiile dentare apar doar atunci când dintele este atât de afectat de carii încât nu îi lasă nicio altă opțiune medicului stomatolog decât să îl înlăture.

Tot la capitolul extracție dentară intră și chirurgia necesară îndepărtării unui rest de dinte ori a unui rest de rădăcină care nu poate fi reabilitat cu o proteză dentară. Acest lucru înseamnă că dacă dintele respectiv a suferit un șoc în urma căruia s-a fisurat ori s-a rupt și nu este îndeajuns de mare sau puternic să suporte o coroană dentară, acesta va fi înlăturat.

Ultimul tip de extracție dentară realizat prin intervenție chirurgicală este cel care privește molarii de minte. Fie că se află complet în interiorul gingiei, fie că a erupt parțial sau este complet erupt, îndepărtarea acestuia se va face prin chirurgie dentară.

Ai nevoie de o extracție dentară în Iași sau Brașov? Clinica OneDent și dr. Tălmaciu îți stau la dispoziție!

implanturi dentare Iasi
implanturi dentare Iasi

2. Implant dentar și tratamente de implantologie

Atunci când se realizează un implant dentar, chirurgia dentară este absolut necesară în vederea preparării atât a osului maxilar, cât și a gingiei. Implanturile dentare trebuie să fie fixate cât mai bine cu puțință în locul destinat, pentru a evita deplasările, căderea sau chiar riscul de infecție. Așadar, dacă urmează să aveți parte de un implant dentar, pregătiți-vă psihic pentru o mini chirurgie dentară.

În cazuri de accident sau de probleme de sănătate ale pacienților, pacienții pot suferi pierderi de densitate osoasă la nivelul maxilarului sau chiar fisurări de oase maxilare. În cazul în care pacientul necesită inserarea adițională de os sau de grefă osoasă, este necesară intervenția chirurgicală maxilară.

Vă întrebați la ce ajută adiția de os sau grefă osoasă? Trebuie să știți că aceasta este absolut necesară atunci când se realizează un implant dentar la un pacient cu densitatea dentară scăzută. Motivele sunt aceleași ca mai sus: pentru ca implantul să se prindă bine în locul stabilit; pentru a-și menține locul în arcadă și pentru a nu suferi apoi șocuri și fisuri care s-ar putea datora instabilității sale.

lifting de sinus Iasi
lifting de sinus Iasi

Lifting de sinus

Tot din această categorie face parte și intervenția chirurgicală dentară de sinus lifting. Acestă intervenție este metoda prin care medicul stomatolog ridică sinusurile unui pacient. De ce? Pentru a-l ajuta să i se aducă într-un mod proporțional și estetic, care va avea efecte benefice și asupra sănătății, arcada dentară superioadă.

Pacienții care au sinusurile ușor căzute sau care le au în locul normal destinat acestora, însă necesită ridicarea arcadei superioare din considerente de sănătate pot experimenta dificultăți în a respira pe nas în caz contrar. Din acest motiv, este important să luați în calcul și acest tip de chirurgie în cazul în care considerați să vă ridicați arcada dentară superioară.

Pentru implanturi dentare în Iași sau Brașov, clinica dentară OneDent este recomandarea nr. 1 a peste 3000 de pacienți!

  1. Tratamente pentru afecțiuni parodontale

Afecțiunile parodontale nu sunt un lucru cu care să glumim, pentru că ne pot afecta într-un mod violent sănătatea orală. Din acest motiv, una din cele mai importante intervenții chirurgicale dentare pentru efectuarea tratamentelor de reparare a afecțiunilor parodontale este aceea de îndepărtare a chisturilor parodontale.

De asemenea, orice procedură de chiuretaj subgingival, atât în câmp închis, cât și în câmp deschis, presupune necesitatea de intervenție chirurgicală dentară. La fel se va acționa și în cazul în care pacientul prezintă abcese sau pungi la nivelul gingiilor. Netratate, acestea pot duce la pierderea dinților și, în cel mai bun caz, infecții dureroase.

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁