De ce am pete albe pe dinți?

Categorii

Arhivă

De ce am pete albe pe dinți?

Estetică dentară Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

10/09/2022

Dinții dezvoltă pete albe din mai multe motive, unele mai grave, altele mai puțin grave. De multe ori ne întrebăm dacă aceste pete albe pe dinți sunt o problemă cosmetică care va dispărea sau dacă sunt indicatori ai unei probleme de sănătate mai mari.

De multe ori, petele albe reprezintă o pierdere a conținutului de minerale din smalț. Această pierdere a conținutului de minerale este rezultatul acumulării de aciditate în placa dentară de pe dinții noștri. Aciditatea provine din alimentele și băuturile pe care le consumăm, dar este și un produs secundar al bacteriilor din gură, care creează mai mult acid atunci când consumăm carbohidrați. O altă cauză comună a unei pete albe pe dinți este traumatismul dintelui în timpul dezvoltării.

Pe lângă faptul că reprezintă o preocupare cosmetică pentru mulți oameni, aceste pete albe pot duce de fapt la deteriorarea dinților. De fapt, prima dovadă a cariilor dentare este o leziune albă, ceea ce înseamnă că smalțul dintelui a fost compromis, lăsând o pată albă, opacă, precum creta.


Ce este pata albă de pe dinte?


În esență, o pată albă este zona în care dintele a început să se carieze și este primul semn al unei carii. Pentru persoanele cu aparat dentar, acestea sunt foarte frecvente și sunt motivul pentru care igiena orală adecvată este atât de importantă atunci când purtăm un aparat dentar.

Asigurați-vă că periați și folosiți ata dentară în jurul bracket-urilor și sub sârmă. Astfel preveniți apariția petelor albe pe dinți când purtați aparat dentar.

O dietă adecvată este, de asemenea, importantă în prevenirea formării petelor albe. Evitarea băuturilor care conțin zahăr sau care au un conținut ridicat de aciditate, precum și scăderea frecvenței consumului de carbohidrați este importantă pentru a proteja integritatea smalțului dintelui.

Dacă mențineți îngrijirea adecvată a dinților și monitorizați alegerile alimentare, nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la dezvoltarea acestor pete albe pe dinți, chiar dacă purtați aparat dentar.

Poate dentistul meu să îndepărteze petele albe de pe dinți?


Petele albe reprezintă o modificare permanentă a structurii dintelui și, prin urmare, nu pot fi îndepărtare. Totuși, aspectul lor neplăcut poate fi redus. Capacitatea dentistului dumneavoastră de a reduce aspectul petelor albe depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

  • Dimensiunea petelor albe,
  • Cauza petelor,
  • Gradul de deteriorare a smalțului,
  • Cantitatea totală de pete albe pe dinți.


Când observați semne de pete albe, este important să vizitați medicul dentist cât de repede puteți. Astfel puteți preveni apariția problemelor suplimentare, cum ar fi cariile. Daca situatia ta este una care poate fi corectată usor, unul dintre cele mai usoare tratamente este micro-abraziunea.

Ce faci în cazul in care petele tale albe sunt rezultatul a ceva mai serios sau ai o cantitate mare de pete albe? Medicul stomatolog iti poate recomanda folosirea unei plombe albe sau aplicarea unei coroane ori a unei fațete dentare.

Vă confruntați cu pete albe? Doriți sfaturi despre prevenirea apariției lor în timp ce purtați aparat dentar? Echipa OneDent Clinic este bucuroasă să vă ajute în găsirea soluției potrivite. Solicitați o programare la datele de contact de mai jos pentru mai multe informații!

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite!

Diferența o faci zâmbind! 

😁