Gingivectomia laser la OneDent în Iași și Brașov

Categorii

Arhivă

Gingivectomia laser la OneDent în Iași și Brașov

Estetică dentară Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

13/06/2022

Procedeele de estetică dentară sunt nenumărate. Astăzi însă dorim să vă vorbim despre unul care, din punctul nostru de vedere, este, poate, cel mai important dintre procedeele care nu necesită aplicarea de coroane ori de fațete. Acest procedeu poate fi rezolvat într-un mod ușor, nedureros. Are rezultate optime atât în ceea ce privește sănătatea gingiilor voastre, cât și în ceea ce privește aspectul zâmbetului vostru. Veți avea un zâmbet cu un nivel ridicat de uniformitate și de proporționalitate. Astăzi vă vom vorbi despre gingivectomia laser.

Ce este gingivectomia laser?

Gingivectomia este procedeul prin care, printr-o intervenție chirurgicală, se pot rezolva nenumărate probleme pe care le putem avea la nivelul gingiilor. De cele mai multe ori, această procedură este utilizată în cazul pacienților ale căror gingii acoperă mult prea mult spațiu din suprafața dentară. După această intervenție, gingiile vor lăsa la vedere o suprafață mai mare din dinți. Dinții vor avea o linie uniformă, care să ajute pacientul să zâmbească cu încredere.

gingivectomia laser brasov
Gingivectomie laser Brașov

Gingivectomia clasică sau cea cu laser?

Până acum câțiva ani, realizarea unui zâmber frumos printr-o gingivectomie clasică presupunea utilizarea unul bisturiu. Acest lucru înseamna, de asemenea, folosirea anestezicului pentru evitarea durerilor pacientului; eliminarea excesului de gingie manual, prin tăierea sa; sângerări; risc de infecție și de complicații și, în plus, dureri post operatorii.

Din fericire, însă, în zilele de astăzi avem norocul de a trăi epoca tehnologiei. Evoluția acesteia se revarsă și asupra aparaturilor medicale și stomatologice. Acest lucru face posibilă realizarea anumitor proceduri chirurgicale dentare cu ajutorul unui laser. Practic, nu mai este necesar un bisturiu sau un anestezic. Nu mai există sângerări. Poate cel mai important aspect din punctul de vedere al oricărui pacient, nu mai există dureri nici în timpul operației, nici după aceasta.

Haideți să vedem ce presupune gingivectomia cu laser!

stomatologie estetica Iasi
Stomatologie estetică Iași

Gingivectomia cu laser

Gingivectomia cu laser are același scop ca gingivectomia clasică. Diferența este faptul că laserul, spre deosebire de bisturiu, este puțin invaziv și nu provoacă durere. Acest lucru face ca laserul dentar să ajute la repararea zâmbetului multor pacienți. Nu mai este necesară o incizie propriu zisă, nu mai simți durere și nu există riscuri de infecție.

De fapt, în timpul acestei proceduri pacientul nici nu sângerează. Singurul moment în care ar putea sângera este perioada imediat post-operatorie, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Perioada de recuperare

În mod normal, în cazul unei gingivectomii clasice, perioada de recuperare ar lua cel puțin câteva zile de disconfort și sângerări. Datorită tehnologiei laser, însă, durerea va fi inexistentă. Recuperarea va dura doar câteva ore, imediat după procedură.

Acest lucru presupune, totuși, posibilitatea ca pacientul să prezinte unele semne de sângerare. De aceea, este indicat ca, în orele ce urmează după realizarea procedurii, pacientul să păstreze o bucată de tifon de-a lungul segmentului de gingie și dinți asupra cărora a fost efectuată procedura.

În cazul în care pacientul prezintă gingii foarte sensibile, este posibil ca, în perioada post operatorie, acestea să aibă un anumit grad de inflamare. De cele mai multe ori, inflamarea dispare în doar câteva zile.

Este important de știut faptul că, deși gingivectomia cu laser nu este o procedură traumatizantă pentru țesut, gingiile vor avea unele sensibilități după realizarea procedurii. Aceste sensibilități, deși nu se vor manifesta nici prin sângerare, nici prin dureri acute, vor trece complet într-o săptămână, două.

Avantaje asupra sănătății dentare

Gingivectomia cu laser nu este benefică doar pentru aspectul fizic plăcut al dinților și al gingiilor, ci are și beneficii asupra sănătății orale a pacienților.

Un prim caz în care se pot trata afecțiuni dentare cu ajutorul gingivectomiei este acela în care pacientul prezintă pungi supraosoase. Condiția este ca acestea să fie mai mari de 3 milimetri. Pungile supraosoase sunt deformații parodontale. În timp, pot duce la afecțiuni grave, cum ar fi căderea dinților, la fel cum fac multe alte boli parondontale.

Din acest motiv, este important să ne prezentăm medicului dentist pentru un consult de îndată ce remarcăm anomalii la nivelul dinților, dar și al gingiilor, pentru că ceva ce pentru noi poate părea nesemnificativ, s-ar putea să se dovedească a fi o afecțiune cu urmări mai grave decât ne putem imagina.

stomatologie estetica Brasov
Stomatologie estetică Brașov

Cine are nevoie de o gingivectomie laser?

Dacă ești de părere că ai nevoie de o gingivectomie laser, cea mai bună variantă este să discuți direct cu medicul tău dentist. În general, aceste proceduri se realizează celor care au gingia atât de răspândită peste suprafața dinților, încât apare senzația că au dinții foarte mici, în ciuda faptului că, nu foarte adânc îngropați sub gingie, aceștia sunt de dimensiuni normale. Acest lucru este destul de inestetic și provoacă multe complexe de inferioritate asupra celor care se confruntă cu această condiție, iar dacă voi sunteți de părere că aveți nevoie de o gingivectomie laser, mergeți să discutați cu medicul dentist de îndată.

În orașele Iași și Brașov, în inima Moldovei și în inima Transilvaniei, echipa de la OneDent Clinic în frunte cu dr. Oana Tălmaciu îți vor oferi cel mai frumos și mai sănătos zâmbet!

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁