Metode de tratament pentru gingii inflamate

Categorii

Arhivă

Metode de tratament pentru gingii inflamate

Stomatologie preventivă Iași și Brașov | 0 comentarii

Written by OneDent Specialist

20/06/2022

Noi spunem mereu că este mai ușor de prevenit o problemă, decât de tratat. Cu toate acestea, nu întotdeauna reușim să prevenim o problemă și ajungem în ipostaza de a o trata. În cazul în care vă confruntați cu gingii inflamate, contactați medicul dentist pentru o consultație.

Cauzele ce pot irita și inflama gingiile sunt multiple, însă după un consult vă va spune medicul exact cauza. Vă invităm să citiți articolul nostru legat de cauzele pentru care se pot inflama gingiile dacă vreți să fiți informat.

Articolul de față este destinat metodelor de tratament pentru gingiile inflamate. Acesta este un subiect foarte important, cu informații valoroase pentru toți pacienții.

gingie inflamata
Gingie inflamată Iași

Când mergem la stomatolog din cauza gingiilor inflamate?

Există și cazuri când gingia este iritată din cauza a ceea ce ați consumat în prealabil. Consumul de alcool la o petrecere poate irita gingia. De asemenea, dacă vă plac alimentele crocante, cum ar fi biscuiții uscați, se poate să vă fi zgâriat fără să vă dați seama. Haideți să vedem cum știm când trebuie să mergem la dentist din cauza gingiilor inflamate.

  1. Dacă gingiile sângerează constant trebuie tras un semnal de alarmă. Este normal ca, din când în când, să vă sângereze gingiile. Cum spuneam mai sus, poate v-ați zgâriat cu un aliment. Ori poate ați aplicat mai multă presiune cu periuța de dinți. Dacă ați schimbat periuța cu una cu peri mai puțini moi, puteți sângera. Cu toate acestea, dacă sângerarea nu se oprește după câteva minute, mergeți la medicul dentist.
  2. Dacă vi se clatină un dinte este esențial să mergeți la medicul dentist. Acest lucru ar putea semnala o infecție subgingivală. Oferiți-i medicului dentist informațiile despre ultimele două, trei săptămâni. Aceste informații se pot referi la traumatisme suferite sau la orice altceva ce ar putea provoca clătinarea dintelui respectiv. Un dinte care se clatină la un adult nu este niciodată un semn bun.
  3. Dacă gingiile sunt dureroase la atingere mergeți neapărat la medicul dentist. Nu așteptați să fie atât de sensibile încât să nu le puteți nici măcar peria. Dacă simțiți o jenă cât de mică, dar întinsă pe o perioadă mai mare de timp, mergeți la medicul stomatolog. Cu cât mergeți mai repede la control, cu atât aveți șanse mai mari să salvați situația fără pierderi mari.
gingie rosie si dureroasa
Gingivită Iași

Metode de tratament pentru gingii inflamate

Igiena orală strictă este cea mai bună metodă de prevenire și de tratament pentru gingiile inflamate. Spălarea pe dinți timp de 2 minute după fiecare masă, apa de gură și ața dentară fac minuni pentru dinții voștri.

Detartrajul și periajul profesional sunt pachetul minune care vă vor scăpa de gingiile inflamate, cu condiția ca problema să fie legată strict de igienă. Aceste două proceduri nu vor înlătura problema, dacă este vorba despre o pungă parodontală, spre exemplu. Cu toate acestea, cele mai multe cazuri de gingii inglamate au legătură cu igiena dentară precară. Eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene va ajuta gingia să se relaxeze, pentru că nu va mai fi atacată constant de bacterii.

Renunțarea la fumat este o altă modalitate dovedită cu adevărat funcțională pentru persoanele cu gingii sensibile. Suntem conștienți de faptul că niciun fumător nu vrea să i se spună să renunțe la fumat. Cu toate acestea, alegerea este a fiecăruia: prioritizați dinții, sănătatea sau sentimentul temporar de satisfacție? Știm că este ușor pentru un nefumător să dea sfaturi unui dependent de fumat, însă există multe accesorii și mulți profesioniști care vă pot ajuta să vă lăsați de fumat. Trebuie doar să cereți ajutorul și să înțelegeți că nu sunteți singur în lupta cu dependența de țigări.

gingie dureroasa Iasi
Gingivită Brașov

Cauți un medic bun pentru gingii inflamate în Iași sau în Brașov?

Terapia antiinflamatoare și medicamentoasă este o altă modalitate de a scăpa de gingiile inflamate. Dacă afecțiunea voastră este de natură mai gravă, care nu poate fi reparată cu metode simple, ca detartrajul, necesitați medicamentație. Medicul stomatolog vă va explica, în cadrul consultației ce problemă aveți și ce medicamente necesitați pentru îndepărtarea ei. Ascultați cu grijă indicațiile sale și urmați-le întru totul, pentru perioada de timp indicată. Chiar dacă gingiile nu mai sunt inflamate la scurt timp după începerea tratamentului, continuați să îl luați după recomandările medicului. Dacă vă opriți din tratament mai devreme decât trebuie, gingiile se pot inflama la loc.

Cauți un medic bun pentru gingii inflamate în Iași? Dr. Oana Tălmaciu și echipa de elită de la OneDent Clinic Iași și OneDent Clinic Brașov vă scapă rapid de durere și disconfort. Sănătatea voastră este profesia noastră!

stomatolog gingivita Iasi
Stomatolog pentru gingivită copii și adulți Iași

Clinica OneDent Iași – Te așteptăm cu plata în rate, pentru orice intervenție stomatologică. Fă-ți o programare acum!

☎️ Telefon: 0750.814.417, Strada Păcurari 18, bl. B3, Iași

cabinet stomatologic gingivita Iasi
Stomatolog pentru gingii Iași

Clinica OneDent Brașov – Programare rapidă, plata în rate, consultații gratuite

☎️ 0731 368 366, Strada Hermann Oberth 8, Brașov

Sau te poți programa online pe:

📧 contact@onedent.ro

Diferența o faci zâmbind! 😁

dr Talmaciu Iasi
Dr. Oana Tălmaciu Iași